Skip to content Skip to footer

Onderhouden van je WordPress website: hierom is het belangrijk

Net zoals alle andere software heeft ook de software van je WordPress website updates nodig. Je website niet goed onderhouden is een beetje hetzelfde als de olie van je auto niet verversen. Of voor niet auto rijders, onder de douche stappen om jezelf schoon te maken. Als je de olie van je auto niet ververst zal deze auto niet heel lang mee gaan. En als je niet doucht, nou dan kan je zelf wel invullen wat er zal gebeuren. Voor je website geldt hetzelfde, deze moet ten allen tijde klaar zijn om je (potentiële) klanten verder te kunnen helpen en om het beste van je bedrijf naar voren te laten komen.

“Maar mijn website werkt nu goed, ik heb toch geen veranderingen nodig?”

Alle informatie op je website zal misschien wel goed zijn, maar helaas worden hackers steeds slimmer. Wanneer de website niet meer wordt ge-update zal deze ook beveiligingsupdates missen. Dat is iets wat je echt niet wilt hebben want als je website wordt gehackt heb je problemen.

“Ik heb niets om bang voor te zijn, op mijn site staat niets voor hackers, waarom moet ik me dan beveiligen?”

Ook dit kan kloppen maar hackers weten dat niet. Zij hebben speciale programma’s die wachtwoorden proberen te raden van heel veel websites gelijkertijd. Dit kunnen ze doen omdat zij misschien denken dat het wachtwoord hetzelfde is als die van je bank, ook al is dat natuurlijk niet zo.

Belangrijke voordelen van WordPress Care

Veiligheid: houd hackers buiten de deur

Eén van de grootste redenen waarom wij WordPress gebruiken is omdat het wereldwijd wordt gebruikt door miljoenen mensen. Helaas zijn deze gebruikers niet alleen goede ondernemers zoals jij maar zitten hier ook, zoals eerder genoemd, hackers bij. Het begint al met wachtwoorden en gebruikersnamen hacken omdat het zo zou kunnen zijn dat diezelfde gebruikersnamen en wachtwoorden ook op andere websites worden gebruikt. Daarom is het sowieso onwijs belangrijk dat dit niet makkelijk te raden is.

Daarnaast ontstaan er af en toe beveiligingslekken in WordPress of plug-ins die niet meer up-to-date zijn. Alles updaten zorgt ervoor dat deze lekken worden gedicht. Bij Studio Hav wordt er ook aangeraden zo weinig mogelijk plugins te gebruiken! Hier is te zien hoe veel plugins er beveiligingslekken hebben gehad.

Snelheid: gebruikers zullen weg gaan wanneer je website langzaam is

Een snelle website is niet alleen prettig voor bezoekers maar ook super belangrijk voor zoekmachines. Wanneer een website al wat langer online staat kan het voorkomen dat deze wat langzamer wordt, net zoals bij je telefoon.

Up-to-date: nieuwere mogelijkheden

Het onderhouden van een website is niet alleen uit veiligheids- of snelheidsredenen. Er kunnen bijvoorbeeld nieuwe functies worden toegevoegd waardoor je nu ook gevonden kunt worden via Siri op een iPhone of via een andere zoekmachine en website.

Back-ups: altijd al je bestanden goed opgeslagen

Het kan in het ergste geval toch gebeuren dat je website ineens niet meer werkt. Het zou erg vervelend zijn als je dan geen reservekopie hebt opgeslagen om deze terug te zetten. Regelmatige back-ups zijn niet alleen erg handig maar als website eigenaar hoef je ook nooit meer bang te zijn dat je iets kwijtraakt.

 

De extra zorg workflow van een website

Het eerste wat we bij Studio Hav doen is ervoor zorgen dat alle bestanden goed worden opgeslagen. Wanneer de back-up klaar is updaten we alles pas. Dan wordt gecheckt of alles nog naar behoren werkt. Met onze software houden we goed bij welke software er is ge-update. Mocht er iets mis gaan, dan kunnen we snel en gemakkelijk zien waar het door komt en kunnen we dit direct weer goed instellen. Indien we een probleem zien met een plug-in maken wij er een support ticket van bij de ontwikkelaar en is het al gefikst voordat jij er iets van doorhebt.

Het gevaar van zelf updaten

Het is tegenwoordig niet heel moeilijk zelf WordPress te installeren. Maar de website werkelijk onderhouden kost meer tijd dan je denkt. Als je alle updates doet vanaf je dashboard is het onmogelijk te zien wat er is ge-update. Mocht er een poos later een conflict ontstaan op de website, dan is het bijna onmogelijk te achterhalen waar dit door komt. Je bezoekers kunnen niet meer op je site komen en dit wil je natuurlijk niet hebben, al helemaal niet wanneer je producten verkoopt.

Repareren kost meer dan onderhouden

Als je website het niet meer doet of is gehackt dan gaat dit heel veel tijd kosten. Je kan het dan proberen zelf op te lossen (wat het nog erger kan maken) of een ervaren iemand inschakelen (wat héél duur kan zijn). Net als bij je auto kost het repareren meer dan het correct onderhouden. Regelmatig olie verversen van je auto zorgt ervoor dat je auto het blijft doen en regelmatig je onderhoud zorgt ervoor dat je website het blijft doen.

Schakel een professional in

Waarom zou je ons niet laten doen waar wij het beste in zijn, zodat jij je volledig kan focussen op waar jij het beste in bent. Een rechtszaak span je niet aan zonder advocaat. Waarom zou je dan wel zelf het onderhoud doen van je website als je geen WordPress professional bent? Een specialist voor het onderhouden van je website zorgt voor minder stress en uiteindelijk voor meer bezoekers en meer verkopen